Acties uitgelicht

Onderzoek

doneerblokje

Ontwikkeling van een nieuw RNA geneesmiddel voor EB

Met trots kondigen wij aan dat we onlangs zijn gestart met een nieuw farmaceutisch bedrijf, Philae Pharmaceuticals, gericht op de ontwikkeling van een innovatief medicijn voor epidermolysis bullosa (EB).

Ons doel is om het leven van patiënten te verbeteren door het creëren van een veilig, effectief en innovatief geneesmiddel, dat echt een verschil maakt. Wij zijn van mening dat patiënten met EB een nieuw medicijn nodig hebben en dat verdienen voor hun ziekte.

Tot voor kort richtte farmaceutische bedrijven zich op geneesmiddelen voor weesziekten. Wij besloten om zelf een particulier farmaceutisch bedrijf te beginnen gevestigd in Groningen. In het Centrum van Blaarziekten gevestigd in het Universitair Medisch Centrum Groningen, hebben wij al 25 jaar ervaring met meer dan honderden EB patiënten, van ziekte tot gen. Met ons begrip van de complexe moleculaire en genetische mechanismen van EB kunnen we nu op maat gesneden medicijnen ontwikkelen. Wetenschappers van het UMC Groningen behoorden tot de eersten die werkten aan allel-specifieke oligonucleotide (AON's) voor patiënten met EB, en we besloten om op RNA gebaseerde stoffen daadwerkelijk als geneesmiddel verder te ontwikkelen voor wereldwijde toepassing.

 

Jonkman Schwietert Kellogg RNA geneesmiddel

Om een geneesmiddel op de markt te brengen moet Philae aandacht hebben voor de financiële aspecten om de operatie te laten lukken. Philae wordt gedreven door het doel om een therapeutische oplossing voor EB te vinden (en om deze kennis te gebruiken als springplank voor de ontwikkeling van andere RNA gebaseerde geneesmiddelen voor huidziekten). We zijn op zoek naar partners die geloven in onze doelstellingen en die bereid zijn om Philae financieel te ondersteunen en samen met ons in een doorbraak te bewerkstellingen.

Voor meer informatie, bezoek de website van Philae Pharmaceuticals of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Schrijf reactie (0 Reacties)