Toon jouw maatschappelijke betrokkenheid en steun Vlinderkind!

Word partner van Vlinderkind

Toon je maatschappelijke betrokkenheid door ons als bedrijf te ondersteunen! Met een donatie aan Stichting Vlinderkind kun je als bedrijf laten zien dat je betrokken bent bij de samenleving.

Doneren met belastingvoordeel
Voor bedrijven en organisaties bestaat de mogelijkheid om, onder bepaalde voorwaarden, giften fiscaal af te trekken. Het is belangrijk te weten dat je giften aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om belastingaftrek mogelijk te maken. Voor giften vanuit een BV gelden andere regels dan voor eenmanszaken, CV’s, VOF’s, enzovoort.

Wanneer jouw bedrijf bijdraagt aan het goede doel in de vorm van ‘sponsoring,’ worden de kosten van die sponsoring normaal gesproken beschouwd als zakelijke kosten die aftrekbaar zijn. Dit houdt in dat er sprake is van een waardeerbare tegenprestatie met een zakelijk karakter, zoals bijvoorbeeld reclame, PR en/of naamsbekendheid.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Belastingdienst. Als je wilt berekenen wat voor jouw situatie het meest voordelig is, kun je een kijkje nemen op Berekenhet.nl. Voor specifieke vragen met betrekking tot jouw situatie is het raadzaam om contact op te nemen met je belastingadviseur of accountant.

Doneren via bankoverschrijving
Een eenmalige zakelijke donatie kan eenvoudig en direct worden overgemaakt naar onze bankrekening met IBAN: NL31 INGB 0000 0067 37, onder vermelding van “zakelijke gift.” Houd er rekening mee dat we bij een betaling geen contact- of adresgegevens ontvangen. We willen je echter graag bedanken voor je bijdrage, dus verzoeken we je vriendelijk om je contactgegevens in het opmerkingenveld van de betaling te vermelden. Bij voorbaat dank!

Niet-financiële steun Samenwerkingen met Stichting Vlinderkind bestaan steeds vaker uit meer dan alleen financiële bijdragen. Jullie producten, diensten of expertise kunnen van onschatbare waarde zijn voor ons werk. Met jullie hulp kunnen we onze impact vergroten. Hier zijn twee voorbeelden van verschillende samenwerkingen: het beschikbaar stellen van advertentieruimte en het doneren van manuren of het aanbieden van eigen producten tegen inkoopprijs.

Doneer je oude IT-apparatuur aan het goede doel
Heb je nog oude laptops, computers, beeldschermen of printers liggen op kantoor? Je kunt deze IT-apparatuur doneren om het goede doel te steunen met jouw bedrijf!

Welke IT-apparatuur kun je doneren? Je kunt allerlei soorten afgeschreven IT-apparatuur inleveren, zoals oude laptops, computers, monitoren en printers. De restwaarde van deze apparatuur komt ten goede aan Stichting Vlinderkind. Hoe kun je oude laptops en computers inleveren? Je kunt de afgeschreven apparatuur kosteloos afstaan aan Stichting ITdonations. ITdonations is een onafhankelijke stichting die ICT-apparatuur van bedrijven inzamelt en op een duurzame en verantwoorde manier verwerkt. Met gegarandeerde dataverwijderingscertificaten is dit proces bovendien 100% veilig. Door te doneren aan ITdonations draag je bij aan milieuverantwoordelijkheid en krijgt je oude pc of laptop een tweede leven. Vul dit formulier in op de website van ITdonations en zij zullen contact met je opnemen om een afspraak te maken om de apparatuur op te halen.

Bedrijfsacties organiseren
Samen in actie komen is niet alleen nuttig maar ook leuk en kan de teamgeest versterken. Overweegt jouw bedrijf of team actie te ondernemen voor Stichting Vlinderkind? Organiseer dan een sportief evenement, verkoop producten of ga een uitdaging aan waarvoor je je laat sponsoren. Je kunt je bedrijfsactie starten op ons actieplatform.

Heeft jouw bedrijf interesse in een langdurige samenwerking of wellicht een eenmalige sponsoring van een activiteit? Of wil je samen met ons brainstormen over de invulling van een bedrijfsactie? Neem dan contact op met Ineke Zaal, directeur, via 06-27171652 of ineke.zaal@vlinderkind.nl.

Steun het goede doel met je kerstpakket

Steeds meer bedrijven en instellingen maken bewuste keuzes als het gaat om kerstpakketten. Maatschappelijke en milieubewuste overwegingen spelen hierbij een steeds grotere rol. De combinatie van hoogwaardige kerstpakketten en het financieel ondersteunen van het goede doel biedt een origineel alternatief. Bestel daarom jouw kerstpakket via www.kerstpakkettenplaza.nl. Bij elke bestelling draagt Kerstpakkettenplaza.nl een vast bedrag per kerstpakket af aan het goede doel van jouw keuze. Je kunt jouw goede doel eenvoudig aangeven bij je offerte aanvraag.

Keurmerken
Vlinderkind heeft een ANBI en CBF keurmerk. Hiermee is een gedegen (financiële) beleidsvoering gegarandeerd.