DR.W. Jurre: een bijzonder horloge met een bijzonder doel

Het horlogemerk DR.W. is begin 2017 opgericht door David en Reinder, twee goede vrienden met een passie voor horloges en design. Zij ontwikkelden een uniek horloge, dat met een simpele draai en klik omgetoverd kan worden van zakhorloge naar polshorloge en weer terug. Met hun horlogemerk willen zij meer doen dan alleen een mooi horloge maken. Elk DR.W. model dat ze zullen maken zal een eigen naam krijgen dat het horloge koppelt aan een goed doel. Achterliggend idee is om zo een stukje bekendheid te creëren en een financiële bijdrage te doen (per verkocht horloge) aan dit goede doel. Vandaar de naam van het eerste model: DR.W. Jurre.

Jurre kwam ter wereld op 6 juli 2016 als zoon van Reinder’s broer en schoonzus. Hij werd geboren met severe type junctionele Epidermolysis Bullosa (EB). De prognose van Jurre was erg slecht. Jurre overleed op 11 september 2016 aan de complicaties en gevolgen van zijn aandoening.

Met de DR.W. Jurre hopen David en Reinder namens DR.W. een klein steentje bij te kunnen dragen aan het onderzoek naar EB door het steunen van Stichting Vlinderkind.