Ineke de Jong

Vrijwilliger aan het woord: Ineke de Jong

Ineke de Jong is trotse oma van vlinderkindje Danielle. Vanaf het moment dat Danielle geboren is zet Ineke zich in voor Vlinderkind. Wij vroegen haar naar haar beweegredenen.

Waarom zet jij je op vrijwillige basis in voor Stichting Vlinderkind?

Ineke: “ik zet mij, samen met mijn hele gezin en vaak ook familieleden en vrienden in omdat ons lieve kleindochtertje Danielle een Vlinderkindje is. Door onze inzet aan acties hopen we dat er bekendheid komt en ook geld voor onderzoeken ed” 

 

Wat doe je zoal?

“Eigenlijk wat mn hart me ingeeft:-). Dat kunnen acties zijn zoals de aardbeien- of stoofperenactie; we hebben wel eens kinderboeken verkocht voor een winkel die ermee ophield waarbij een gedeelte van de opbrengst naar Vlinderkind ging; we hebben knoopsterren verkocht, haakworkshops gegeven, frikandellen verkocht op een winterfair, kringloopwinkels benaderd of zij een deel van hun opbrengst aan Vlinderkind wilden schenken….enne…., nu heel actueel, de Vierdaagse ‘regelen’ voor een groep”. 

 

Wat bedoel je met ‘regelen’?

“Dit jaar gaan we wel een heel bijzondere actie doen. Met een groep van 24 familieleden, vrienden en bekenden gaan we de Nijmeegse 4daagse lopen. We hebben een groot huis gehuurd in de buurt van Nijmegen. Zelf ga ik met 3 anderen de lopers ‘verzorgen’. Eten  drinken, boodschappen….voetenbadjes klaarzetten als ze terugkomen😉 

Op deze manier hopen we vooral veel bekendheid te krijgen. Wie kent de ‘Nijmeegse’ niet? Heel Nederland moet weten van Stichting Vlinderkind. Want…als je niet weet wat Vlinderkindjes zijn kun je ze ook niet financieel steunen, toch? Help je mee? Delen en doneren is onze leus”. 

 

Wat voor gevoel geeft dit vrijwilligerswerk jou?

“We vinden het heel fijn dat we zo, op onze manier, een steentje kunnen bijdragen. Soms voel je je machteloos omdat je  niet zo veel kunt doen om de ziekte, de wonden te verlichten. Maar omdat het ‘acties regelen’ iets is wat ik, samen met lieve mensen die helpen, graag doe en er veel energie uit krijg is dit een manier om te kunnen helpen en meeleven….

 

 

Wil je Chris van der Mijn zijn sportieve actie voor de vierdaagse steunen?