Ogen Open voor EB in Weert

Een zevental scholen van Stichting Eduquaat uit Weert hebben de afgelopen maanden vele ogen geopend voor EB. Zij ondersteunden de landelijke campagne en besteedden vanaf 20 november aandacht aan deze actie. Op 20 november is jaarlijks de internationale Dag van de Rechten van het Kind. Ieder jaar kiezen de scholen een maatschappelijk doel om zich voor in te zetten. Zo werd er in het verleden geld ingezameld voor o.a. Stichting Jarige Job, Stichting Opkikker en projecten in Tanzania, Malawi en Haïti.

Dit jaar ondersteunden de scholen de actie Ogen Open voor EB en zamelden de kinderen geld in voor Stichting Vlinderkind. Er werden zelfgemaakte schilderijen verkocht, wafels gebakken en verkocht, flessen ingezameld en sponsorlopen georganiseerd.

Op 25 januari werd de opbrengst van deze actie bekend gemaakt middels de uitreiking van de cheque aan Wendy van Teeffelen en Harold Bons. Dit gebeurde op Brede School Markeent. Door een Teams verbinding kon iedere Eduquaat school online aanwezig zijn en vertelden leerlingen enthousiast welke acties ze hadden ondernomen. Vol trots presenteerden de kinderen het bedrag van hun school. Dit mondde uit in een fantastische opbrengst van €10.390,85. Twee scholen gaven aan dat er enkele activiteiten waren uitgesteld door de Coronaperikelen. Deze worden in het voorjaar toch georganiseerd. Dit betekent dat de opbrengst nog zeker zal stijgen. In één woord FANTASTISCH. Dank, dank, dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.