Opbrengst prachtige vlinderoorbellen én bonus voor Vlinderkind

Monique Kleinjan maakt en verkoopt sieraden. Dit doet ze naast haar reguliere baan in het Wilhelmina Kinderziekenhuis/UMC Utrecht. Vorig jaar bestond het bedrijfje van Monique 5 jaar. Om dit te vieren, plaatste ze op social media een bericht dat ze vijf paar vlinderoorbellen weggaf. Hier kwamen veel reacties op.

Tijdens de contacten op social media hierover vroeg Monique of iemand een mooie stichting wist, waar een deel van de opbrengst van de verkoop van deze oorbellen aan geschonken kon worden. Iemand wees haar op Stichting Vlinderkind: 1 en 1 = 2! Hierop heeft ze de Stichting toestemming gevraagd om het logo te mogen gebruiken en folders uit te delen. Zelf heeft ze de bijpassende sieradenkaartjes laten drukken voor de oorbellen. En ook op haar website besteedde ze aandacht aan deze mooie actie.

Helaas werd het door de coronamaatregelen moeilijk om deze actie echt actief uit te kunnen voeren. Maar het eindresultaat is 225 euro. Hieraan heeft ze 125 euro toegevoegd: de helft van de bonus die ze als ziekenhuismedewerker eind 2021 i.v.m. corona heeft ontvangen! Monique hoopt hiermee een kleine bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek naar genezingsmogelijkheden voor Epidermolysis bullosa.