Persbericht: Voor vlinderkinderen zijn blaren geen 4daagse maar levenslange realiteit!

Stichting Vlinderkind is verheugd aan te kondigen dat maar liefst 90 deelnemers zich hebben aangemeld om deel te nemen aan de 4Daagse, de grootste wandelprestatie ter wereld, van 16 tot 19 juli. Deze enthousiaste groep wandelaars zal vier dagen lang 30, 40 of zelfs 50 kilometer per dag afleggen door de prachtige omgeving van Nijmegen, allemaal met een gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Vlinderkind.

Den Haag, 9 juli 2024 – Stichting Vlinderkind is verheugd aan te kondigen dat maar liefst 90 deelnemers zich hebben aangemeld om deel te nemen aan de 4Daagse, de grootste wandelprestatie ter wereld, van 16 tot 19 juli. Deze enthousiaste groep wandelaars zal vier dagen lang 30, 40 of zelfs 50 kilometer per dag afleggen door de prachtige omgeving van Nijmegen, allemaal met een gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Vlinderkind.

De 4Daagse, die wereldwijd bekend staat om zijn omvang en uitdaging, verwelkomt dit jaar 40.000 deelnemers. Voor het eerst doet Stichting Vlinderkind mee met een eigen team en het is nu al een groot succes. Met 90 toegewijde wandelaars heeft de stichting tot nu toe ruim € 160.000 aan sponsorgeld opgehaald. Dit bedrag is ongekend en markeert een mijlpaal, aangezien nog nooit eerder een goed doel zoveel wandelaars en donaties heeft weten te mobiliseren.

“We zijn enorm trots op onze deelnemers en dankbaar voor hun inzet en toewijding,” zegt Ineke Zaal, woordvoerder van Stichting Vlinderkind. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bereid zijn om deze uitdaging aan te gaan en zo’n indrukwekkend bedrag in te zamelen voor de strijd tegen vlinderziekte.”

De fondsen die tijdens de 4Daagse worden ingezameld, zullen worden gebruikt om onderzoek naar vlinderziekte te ondersteunen en om vlinderziekte op de kaart te zetten.

Wie de lopers zijn en wat hun persoonlijke beweegredenen zijn, is te vinden op de website van de 4Daagse sponsorloop. Stichting Vlinderkind roept iedereen op om de wandelaars aan te moedigen tijdens hun tocht of hen te steunen met een donatie, groot of klein.

Voor meer informatie, neem contact op met: Ineke Zaal, directeur Stichting Vlinderkind, via 06-27171652 of ineke.zaal@vlinderkind.nl

Over Stichting Vlinderkind

Stichting Vlinderkind zet zich in voor kinderen die lijden aan de zeldzame en ernstige huidziekte epidermolysis bullosa (EB), ook wel bekend als vlinderziekte. De stichting streeft naar een betere kwaliteit van leven voor patiënten door middel van onderzoek, voorlichting en ondersteuning.